Sökmotoroptimering i Sundsvall

Vi har under årens lopp sett många exempel på hemsidor fyllda med bra innehåll som ändå inte syns i Google. Oftast beror detta på att den underliggande tekniken, webbplatsens kodning, inte är optimal. Det finns både enkla åtgärder och avancerade tekniska lösningar som gör att man kan klättra i rankingen.

Vår SEO-konsult i Sundsvall

Den hos oss på GetWebbed som har absolut bäst koll på tekniken är Thomas Olofsson. Han har en datavetenskaplig utbildning och kan programmering för webben väldigt bra. Thomas kan förutom att bygga hemsidor från grunden även ändra och förbättra befintliga lösningar som till exempel WordPress.

När man på teknisk väg gör en sökmotoroptimering kontrollerar man att grundläggande element är taggade på rätt sätt i koden. Det innefattar att kontrollera titlar, rubriker, underrubriker och bilder.

En SEO-teknisk analys innebär också att säkerställa så att Googles sökbot kan hitta allt innehåll. För det krävs bra navigering, brödsmulor och sitemaps. Allt detta är tekniska delar som en bra plattform ska ha.

Synas på Google-sökningar i Sundsvall

När personer i eller kring Sundsvall gör sökningar är det mycket troligt att de får lokalt anpassade sökresultat. Söker man till exempel på ”frisör” och befinner sig i Sundsvall får man förslag på salonger i närheten. Detsamma gäller många andra sökfraser där det finns intresse av att hitta närliggande butiker, produkter eller tjänster.

Det är med IP-nummer, sökhistorik och mobilpositionering som Google anpassar resultatet. Den som bor i Sundsvall får ett annat sökresultat än den som bor i Göteborg även om sökfrågan är densamma.

För dig som driver företag och vill attrahera kunder på din lokala marknad är det därför viktigt att finnas med i det lokala söket. Det finns några enkla saker man kan göra för att öka chansen

  • Lägg till ditt företag med adress i Google My Business
  • Se till att använda Sundsvall i din hemsidas titel och text