SEO-konsult i Sundsvall

På vårt kontor i Sundsvall kan du få hjälp av en SEO-konsult med goda kunskaper i sökmotoroptimering. En grundförutsättning för att en webbsajt ska ranka i sökmotorer är att tekniken bakom webbplatsen är rätt.

Vår konsult inom sökmotoroptimering i Sundsvall

Under ledning av vår tekniske sökmotorkonsult Thomas kan din/er hemsida få bättre förutsättningar att ranka innehåll. Han har en datavetenskaplig utbildning och kan allt från programmering till serverhantering.

Thomas kan förutom att bygga hemsidor från grunden även ändra och förbättra befintliga plattformar som till exempel WordPress.

När vi genomför en analys för sökmotoroptimering kontrollerar vi grundläggande element på hela webbplatsen. Det innefattar att kontrollera titlar, rubriker, underrubriker och bilder.

En SEO-teknisk analys innebär också att se till så Googles sökbot kan hitta allt innehåll. För det krävs bra navigering, brödsmulor och sitemaps. Vi kontrollerar också så att sajten inte genererar onödiga sidor eller duplicerat innehåll. Allt detta är tekniska delar som en bra webbplattform ska ha och som våra konsulter analyserar.

Synas på Google-sökningar i Sundsvall

När personer i eller kring Sundsvall gör sökningar är det mycket troligt att de får lokalt anpassade sökresultat. Söker man till exempel på ”frisör” och befinner sig i Sundsvall får man förslag på salonger i närheten.

Detsamma gäller många andra sökfraser där det finns intresse av att hitta närliggande butiker, produkter eller tjänster i Sundsvallsområdet. Det är med IP-nummer, sökhistorik och mobilpositionering som Google anpassar resultatet.

Den som bor i Sundsvall får ett annat sökresultat än den som bor i Göteborg även om sökfrågan är densamma. Därför finns det anledningar att tänka till när man sökmotoroptimerar för lokala sökningar.

För dig som driver företag och vill attrahera kunder på din lokala marknad är det väldigt viktigt att finnas med i det lokala söket. Det finns några enkla saker man kan göra i sin sökmotoroptimering för Sundsvall:

  • Lägg till ditt företag med adress i Google My Business
  • Se till att använda Sundsvall i din hemsidas titel och text